Produkce kávy začala v Kostarice v roce 1779, kdy byla káva dovezena z Etiopie. V 19. století vláda silně podporovala výrobu kávy, kdy nabídla pozemky každému, kdo chtěl kávu sklízet. Výroba v roce 1992 vzrostla na 168 000 tun.
V zemi je více než 50 000 pěstitelů, kteří jsou z 90 % malými pěstiteli.
Označení "white honey" se v Kostarice používá pro polopromytou metodu, kdy na pergamenu zůstává různá vrstva dužiny. Tzv. medovým procesem se zintenzivní přirozená sladkost kostarických káv.
Země původu: Kostarika
Provincie: San José
Kantón: Tarrazu
Nadmořská výška: 1500 - 1800 m n.m.
Druh kávovníku: Arabica Caturra
Označení zrna: SHB (Strictly Hard Bean)
Sběr a třídění: ruční
Zpracování: "white honey"
Chuťový profil: Pražené mandle, pomeranč, šípek