Země původu: Kolumbie
Nadmořská výška: 1800 - 2100 m n.m.
Druh kávovníku: Arabica
Chuťový profil: Plné tělo se sametovou texturou, vyrovnanou aciditou a čokoládovým nádechem
Po upražení si zachovává typickou kávovou chuť a příjemnou sladkost.
Dekofeinizace probíhá metodou swiss watter, která téměř nemění aroma a chuť kávy.
Swiss Water Process se rychle stal jednou z nejoblíbenějších metod dekofeinové speciální kávy.
V tomto procesu jsou kávová zrna namočená v extraktu zelené kávy bez kofeinu, což umožňuje extrakci kofeinu ze zrna a do roztoku, zatímco chuťové složky zůstávají v zrnech. Nyní kofeinem nasycený extrakt ze zelené kávy je poté zpracován aktivním uhlím, aby se odstranil kofein, čímž se opět stane bez kofeinu a je připraven extrahovat kofein z nové várky kávy. Kávová zrna jsou poté vysušena na úroveň původní vlhkosti a znovu zabalena. Výsledkem švýcarského vodního procesu je káva, která z 99,9 % neobsahuje kofein
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Nastavení